Ny platta och penna från Wacom

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-11-28

 | 

PUBLICERAD 

2016-11-28
Wacom lanserar mobila arbetsstationer med ny penn-teknik för professionella grafiker och konstnärer.

mobilestudiopro_

Mobilestudio Pro är en serie Wacom-plattor i sex olika konfigurationer – fyra 13,3-tums modeller som ska kombinera mobilitet med hög prestanda och färgåtergivning, samt två 15,6-tum modeller som ger en större arbetsyta, 4K-upplösning, hög färgprestanda samt Nvidia Quadro-grafik.

– Till skillnad från de flesta surfplattor som skapats för massmarknaden, har Wacoms Mobilestudio Pro utformats speciellt för behoven hos kreatörer. Vår långvariga relation med den professionella kreatören ger möjligt för oss att utveckla en omvälvande lösning för den kreativa marknaden som överträffar kundernas förväntningar och ger den bästa, mest naturliga och exakta kreativa upplevelsen, säger Ed Neumann, senior vice president för Wacom creative branded business.

De nya plattorna är de första som lanseras med Wacoms nya penn-teknik, Pro Pen 2, som ska ge 4 gånger högre noggrannhet och tryckkänslighet än tidigare Pro Pen. Enligt Wacom ska den nya pennan dessutom innebära nära laggfri tracking.

– Vare sig det gäller vackra 2D-illustrationer eller skulptering av en 3D-modell, är vi övertygade om att Mobilestudio Pro-användare kommer finna att den nya pennan känns närmare traditionella pennor än någonsin tidigare, fortsätter Neumann.