Tävla i film med mobilen

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2021-03-02

 | 

PUBLICERAD 

2021-03-02
Vill du visa vad du går för med mobiltelefonen som kamera, kan Moment Invitational Film Festival vara något för dig. Deadline för tävlingsbidrag är 5 juni 2021.

Det amerikanska företaget Moment började för ett gäng år sedan på Kickstarter med att sälja ett eget vidvinkelobjektiv och ett teleobjektiv för mobiltelefon. Sedan dess har verksamheten vuxit med mer utrustning och resurser för fotografer och filmare.

Nu kör de också för sjätte året Moment Invitational Film Festival (Miff), en tävling i film med kamera på mobiltelefon. Speciellt för 2021 är att även deltagare utanför USA är välkomna.

Tävlingskategorierna är äventyr, mini-dokumentär, musikvideo, längre film, experimentell, drama, komedi, sci-fi och instruktionsfilm.

Perioden att lämna in tävlingsbidrag 2021 är 2 mars till 5 juni klockan 08.59, svensk tid.

Totalt består prispotten av 150 000 amerikanska dollar i pengar och produkter. Potten fördelas i stigande skala mellan – finalisterna i de olika tävlingskategorierna, vinnaren i respektive kategori och vinnaren av det högsta priset; Filmmakers’ choice.

På tävlingens sajt kan du, förutom att hitta mer information och ladda upp ditt tävlingsbidrag också bland annat ansöka om stipendium för din film (deadline 10 mars 2021) och låta dig inspireras av finalister och vinnare från 2020.

Artikeln uppdaterad 3 mars.

Moment Invitational Film Festival. Skärmdump från filmen The Moment International Film Festival Is Back (2021).
Moment Invitational Film Festival. Skärmdump från filmen The Moment International Film Festival Is Back (2021).