Tävla med film i My Røde Reel 2021

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2021-10-13

 | 

PUBLICERAD 

2021-10-13
Behöver du en ursäkt för att göra en kortfilm på tre minuter? Kolla in filmtävlingen My Røde Reel. Deadline i slutet av oktober.
My Røde Reel 2021. Skärmdump från Rødes klipp om tävlingen.
My Røde Reel 2021. Skärmdump från Rødes klipp om tävlingen.

Tävlingsbidraget till My Røde Reel ska i korthet bestå av en film på upp till tre minuter och en film bakom kulisserna, även den med en maxlängd om tre minuter. Bakom kulisserna ska även visa hur du använt en produkt från Røde i produktionen.

Enligt Røde kan din film handla om vad som helst – men priser delas ut i kategorierna drama, komedi, dokumentär, animation och bakom kulisserna. Därutöver finns specialpriser i folkets röst, ljuddesign och bästa kinesiska film.

Apropå priser är Juryns pris det största, där Røde utlovar en prissumma på 250 000 amerikanska dollar till ett tävlingsbidrag. Plus en hel hög med utrustning och appar för film och annat kul.

I respektive tävlingskategori finns också möjlighet att plocka hem första, andra och tredje pris. Även för de pristagarna ligger både pengar och prylar i potten.

När du registrerar dig för My Røde Reel får du tillgång till ett startpaket, som bland annat ska innehålla en titelgrafik som måste ligga först i de båda filmerna.

Deadline för tävlingsbidrag är den 20 oktober 2021, klockan 01.00 på natten.

sajten för My Røde Reel kan du registrera dig för att tävla och ta del av alla regler. Där ser du även inskickade bidrag och kan rösta fram dina favoriter.