Tidskriftsbranschens bästa form och formgivare 2016

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-10-26

 | 

PUBLICERAD 

2016-10-26
En modern retrokänsla var ett vinnande koncept för Blank Spot Project som i tisdags kväll tog hem Årets omslag i tidskriftspriset.

På Cirkus i Stockholm delades under tisdagskvällen tolv priser ut till personer, förlag och tidskrifter för gott arbete under 2016. Kvällens programledare var systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf.

Priset för Årets AD gick till Hanna Johansson för Tidningen Vi, med motiveringen: ”Trägen vinner. En klassiker som ständigt håller stilen och som för varje år lyckas pricka tilltalet ännu bättre. Vi läsare tackar.”

Utvecklingen för Tidningen Vi:s omslag har vi skrivit om tidigare, här kan du läsa om deras tidsresa. Ännu fler omslag ur tiden hittar du på tidningens egen hemsida.
Andra nominerade i kategorin var Agnes Dunder för Modern Filosofi, Modern Psykologi och Språktidningen, Kristofer Öste för Offside och CAP&Designs egen AD Christian Sabe.

Årets omslag gick till Blank Spot Project för ”Blank Spot Project #0”. Juryns motivering var: ”Med ett nytt grepp som kanske kan bilda skola för nästa generations tidskrifter möter vi en retrokänsla som ändå känns modern. Till det en bildlösning som inte lämnar läsaren oberörd och inte lämnar plats åt någon blank spot.”
De nominerade i kategorin utöver Blank Spot Project var Arktitektur, Polistidningen och Tidningen Vi.

Årets omgörning vann Funktion i Fokus, med motiveringen: ”Det är mer än bara en omgörning: Det är ett totalt nedplockat magasin, återuppbyggt med nya byggstenar. Och resultatet är enastående.”
De andra nominerade i kategorin var Elle, Golf Digest och Konstnären.

Alla andra vinnare under kvällen hittar du här.